Пекельна доба: рятувальники розповіли про ситуацію на Харківщині станом на 28 червня

28.06.2022 09:09 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 28 червня.

Протягом доби 27-28 червня рятувальники здійснили 31 оперативний виїзд, з них: на ліквідацію пожеж — 18, з яких 8 —  унаслідок обстрілів, а також 10 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для допомоги комунальникам і поліцейським, 1 — для надання допомоги населенню, 1 — на ліквідацію наслідків ДТП, 7 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Київському (2) та Слобідському (1) районах Харкова, також у Чугуївському (3), Ізюмському (2) та Богодухівському (1) районах Харківської області. На місцях подій постраждали приватні будинки, гаражі, господарчі споруди, навчальний заклад та автосалон.

Близько 23:00 по Харкову було завдано масований ракетний удар. У Київському районі ворожа ракета влучила в автосалон, унаслідок чого там загорілося обладнання, утеплювач та мастило на загальній площі 50 кв. м. Повідомляється, що працівники ДСНС ліквідовували пожежу до 00:20.

Ще одна ракета влучила в навчальний заклад у Слобідському районі міста. На місці події виникла пожежа площею 50 кв. м. Цього разу з вогнем боролися 4 пожежно-рятувальні підрозділи, тому о 00:16 займання вдалося ліквідувати.

Крім того, о 17:46 одночасно надійшло декілька повідомлень про вибухи в житлових кварталах Немишлянського району. Повідомляється, що окупанти здійснювали обстріл попередньо з реактивної системи залпового вогню «Ураган», у якій використовуються заборонені касетні боєприпаси. За попередніми даними, унаслідок зазначених подій 4 мирні жителі загинули, 20 отримали поранення — з них 4 дитини. Працівники 11-ї частини ДСНС разом з медиками екстреної медичної допомоги надавали пораненим домедичну допомогу, проводили обстеження території на предмет виявлення боєприпасів, що не розірвались.

До того ж у Слобідському районі частина ракети від «Урагану» (а саме, ракетний двигун) влучив у двір житлового будинку. На місці події працювали сапери та рятувальники, які за допомогою важкої техніки дістали залишок ракети з ґрунту.

Автор: Юлія Гнатченко