Примусова евакуація на Харківщині: механізм доопрацьовують

19.04.2023 09:58 Новини
Фото: https://v-variant.com.ua, https://www.radiosvoboda.org Фото: https://v-variant.com.ua, https://www.radiosvoboda.org

У трьох громадах Харківської області залишаються більше ста дітей, які перебувають під щоденними обстрілами, але батьки яких не хочуть виїжджати. Робота з питання примусової евакуації триває.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на радницю очільника Харківської обласної військової адміністрації Наталію Попову.

У Харківській області триває евакуація мирних жителів. Зокрема, з тих населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами з боку окупантів.

Як зазначила Попова, наразі в місті Харків розгорнуто близько тисячі ліжко-місць для евакуйованих жителів регіону. Проте, у разі необхідності їхня кількість може збільшитися.

«Якщо знадобиться, ми зможемо розгорнути до 3 тисяч місць», — зауважила радниця очільника ХОВА.

На питання щодо примусової евакуації вона зазначила, що станом на зараз цей механізм доопрацьовують.

Наталія Попова розповіла, що наразі на Куп’янщині є три громади, які кожного дня піддаються обстрілам з боку рф. На цих територія залишаються десятки дітей, батьки яких не хочуть покидати домівку та евакуюватися.

«У нас є три громади Куп’янського району, де російські окупанти ведуть щоденні обстріли. Там залишалося 107 дітей. Голова місцевої військової адміністрації дав кілька днів для виїзду цих родин добровільно з Червоним Хрестом і волонтерами», — розповіла вона.

Нагадаємо, наразі в Куп’янському районі триває евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками. Таке рішення було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію. Крім того, 2 березня стало відомо, що обов’язкова евакуація проходить у Вільхуватській громаді.

Раніше ми писали, що потрібно знати жителям Куп'янщини, які планують евакуюватися, а також номери, за якими можна звернутися з даного питання. Як зазначили в Мінреінтеграції, евакуація буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням людей. Зокрема, у Харкові для тих, хто евакуюється, вже підготовлено 3 тисячі місць.

Головні новини Куп'янськ та Куп'янський район читайте на нашому сайті.