Публічно перейшов на бік ворога: повідомлено про підозру десятому учаснику засідання в Куп'янську

29.06.2022 14:00 Новини
Мова йде про захід в окупованому Куп’янську, на якому була створена так звана «тимчасова цивільна адміністрація Харківської області».

Про заочне повідомлення про підозру повідомила прокуратура Харківської області.

За даними слідства, 3 червня 2022 року в окупованому м. Куп’янськ зрадниками та колаборантами проведено захід, на якому була створена так звана «тимчасова цивільна адміністрація Харківської області», яка виконує функції законодавчої і виконавчої влади. Раніше за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру дев'ятьом учасникам засідання.

Наразі за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 47-річному харків‘янину за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

Встановлено, що 3 червня 2022 року в тимчасово окупованому РФ м. Куп‘янськ чоловік був активним учасником на засіданні зі створення так званої «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Підозрюваний публічно перейшов на бік ворога та підписав протокол про створення незаконного проросійського органу.

Раніше ми писали про зрадників та колаборантів 

Автор: Інна Можейко