Пункти Незламності працюють у Харківському районі навіть там, де гаряче

30.11.2022 18:33 Новини
«Пункти Незламності» у громадах Харківського району вже облаштовані обігрівачами, буржуйками, акумуляторами, генераторами 3,8-3,5 кВт, спальними мішками, електроковдрами.

Як розповів «Слобідському краю» перший заступник начальника Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов, велику допомогу громади отримали завдяки Фонду Олени Зеленської. Також допомагає Харківська обласна військова  адміністрація.

– Зараз у Харківському районі вже функціонують 34 «Пункти Незламності». Це не рахуючи пунктів, що відкриті в органах ДСНС. У деокупованих громадах, які сильно постраждали через російську агресію і де зараз ще немає світла, газу, вони також працюють. Наприклад, один пункт – у Циркунівській громаді, два – у Липецькій. У Дергачівській громаді був уночі обстріл, зруйнована двоповерхова будівля, але там у школі відкрито «Пункт Незламності», туди можна прийти, – розповів Володимир Усов.

Певні проблеми щодо обладнання пунктів пов’язані з наявністю зв'язку: він є не в усіх пунктах. Харківський район поки що має всього чотири Starlink, але, за словами Володимира Усова, завдяки підтримці обласної військової адміністрації очікується надходження цих засобів зв’язку.

У приміщенні самої ХРВА «Пункт Незламності» оснащений усім, що необхідно для підтримки людей на випадок довгого блекауту – від спальних місць та дитячого харчування до доступу в Інтернет.

 

Нагадаємо, що у Дергачівській громаді Харківського району відкрито три "Пункти незламності".

Також нагадаємо, що лікарі «Центру первинної медичної допомоги № 1 Харківського району» пройшли тренінги з англійськими парамедиками. Також відновлено електропостачання в селі Бобрівка Харківського району,  знеструмленого з початку війни.

Автор: Марія Іващенко