Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 16 червня

16.06.2022 07:55 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:00 16 червня.

Протягом доби 15-16 червня рятувальники здійснили 17 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 11, з яких 3 —  унаслідок обстрілів, а також 8 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для надання допомоги співробітникам Національної поліції, 2 — для надання допомоги комунальникам у розчищенні зруйнованих об’єктів від завалів, 1 — на чергування, 1 був інший виїзд.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Богодухівському та Харківському районах області, а також в Індустріальному районі Харкова. На місцях подій постраждали адміністративна будівля, виробничий об’єкт та екосистема на відкритій території.

Одна з пожеж, яка не пов’язана з обстрілами, виникла у селищі Буди Харківського району. Там сталося загоряння в житловому будинку барачного типу на загальній площі 250 кв. м. Повідомляється, що пожежа почалася о 19:26 в одній з квартир дерев’яного бараку та дуже швидко перекинулась на його дах. На місці події працювали 5 оперативних відділень рятувальників, тому вже о 21:25 вогонь було ліквідовано. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється, постраждалих немає.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 9 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко