Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 26 травня

26.05.2022 08:12 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:00 26 травня.

Протягом минулої доби рятувальники здійснили 24 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж — 13, з яких 10 —  унаслідок обстрілів, а також 3 пожежі, які сталися з інших причин. До того ж 5 разів працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 6 — для надання допомоги населенню та співробітникам поліції.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Чугуївському (3) та Харківському (7) районах області.

Одне з найбільших загорянь виникло у селі Циркуни, що в Харківському районі області. Так, о 12:20 25 травня унаслідок ворожих обстрілів сталося одразу 7 пожеж, де за різними адресами горіло три житлові будинки, чотири господарчі споруди та лазня. Загальна площа займань склала понад 800 кв. м. На місці події працювало 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік особового складу ДСНС. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає. Повідомляється, що всі пожежі були повністю ліквідовані о 17:30.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова. Минулої доби рятувальники працювали в Київському, Слобідському, Салтівському, Холодногірському та Новобаварському районах міста.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 29 ворожих боєприпасів, а також здійснили 66 виїздів для знешкодження боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко