Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 16 вересня

16.09.2022 08:28 Новини
Наслідки нічного ракетного удару по Харкову, 16 вересня Наслідки нічного ракетного удару по Харкову, 16 вересня
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 16 вересня.

За добу 15-16 вересня рятувальники здійснили 23 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж – 8, серед яких 1 – унаслідок військових дій. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 9 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, 1 – на чергування, ще 3 були інші виїзди.

Цієї ночі, о 03:30, росіяни завдали ракетного удару по Харкову. Одна з них влучила в землю біля житлової двоповерхівки в Слобідському районі. Унаслідок вибуху частково зруйновані 5 приватних гаражів, також пошкоджені вікна та дах у житлових будинках, що розташовані поруч з епіцентром вибуху. До того ж через потрапляння розжарених уламків ракети загорівся автомобіль «KIA», який на тот момент стояв у дворі. Після повного руйнування авто загорілося. На місці події 4 особи отримали легкі поранення. Після огляду медиками «швидкої» усі вони відмовились від госпіталізації.

Ще одна ракета влучила в дорожнє полотно в Київському районі міста. Поруч із місцем влучання боєприпасу було зруйновано одноповерхову будівлю.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 259 ворожих вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко