Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 18 липня

18.07.2022 08:52 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 18 липня.

Протягом доби 17-18 липня рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 12, з яких 4 — були унаслідок обстрілів. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 1 – на допомогу населенню, 4 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Богодухівському, Ізюмському та Чугуївському районах області. Там горіли приватні надвірні забудови та сміттєзвалище.

О 19:48 сталося влучання на території Печенізької громади. Унаслідок події виникла пожежа в господарчій споруді. А 63-річний мешканець порізав руки склом, коли намагався вилізти через вікно палаючої будівлі. Від госпіталізації чоловік відмовився. Працівники 29-го Державного пожежно-рятувального поста протягом години боролися з вогнем.

Трохи згодом, о 22:45, влучання трапилось у Богодухівському районі області, де пошкоджень зазнала приватна господарча споруда. Площа займання склала близько 70 кв. м. Уже о 00:50 ворог завдав нового удару, внаслідок чого постраждав приватний гараж. Площа загоряння склала 140 кв. м. Усі зазначені пожежі були оперативно ліквідовані рятувальниками 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Повідомляється, що постраждалих немає.

Ще одна пожежа виникла на теренах окупованої Балаклійської громади. Там ворог влучив у сміттєзвалище, але через небезпеку для особового складу ДСНС ліквідація даної пожежі була неможлива.

Рятувальники також виїздили до житлових багатоповерхівок для перевірки місць влучання ворожих боєприпасів. Зазначимо, що пожеж на цих місцях не виникало.

Так, у Київському районі Харкова частково зруйновані дві дев'ятиповерхівки. Крім того, через вибух було вибито вікна в житловій п'ятиповерхівці в Чугуєві, а на 5-му поверсі будівлі до однієї з квартир були заблоковані вхідні двері. Працівники ДСНС провели їх деблокування, щоб мешканці змогли вийти назовні. В обох випадках обійшлося без постраждалих.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 6 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко