Окупанти обстріляли дві громади на Харківщині: горіли будинок і автівка

17.07.2022 09:36 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Уночі 17 липня російські військові знову вдарили ракетами по Харкову.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

– Близько 3-ї години в Київському районі внаслідок влучання двох ракет сталося загорання одного з поверхів у п’ятиповерховій виробничій будівлі. Постраждала 59-річна жінка, яка госпіталізована до лікувальної установи. Ворог вночі інтенсивно обстрілював Дергачівську громаду. Унаслідок обстрілу виникали пожежі на виробничих будівлях, горів автомобіль, – розповів Олег Синєгубов.

Також, за його словами, у Чкаловській громаді внаслідок обстрілу окупантів горів дах приватного будинку. Як повідомляють у ДСНС Харківської області, ця пожежа сталася близько 16:30.

Читайте також: Ворог завдав жахливих ударів по місту на Харківщині: є загиблі та поранені

– На момент прибуття рятувальників 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини горів дах будинку на площі 50 квадратних метрів. Вогнеборці подали в осередок горіння два пожежні стволи та о 17:05 локалізували вогонь. Остаточно пожежу ліквідували о 17:48. Постраждалих немає, – повідомили рятувальники.

Загалом за добу з 16 по 17 липня рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 6, у тому числі пожеж, спричинених обстрілами, – 3, також 1 виїзд – для допомоги працівникам ЖКГ, 2 – на проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 – на ліквідацію наслідків ДТП, 3 – на допомогу населенню, 5 були інші виїзди. Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, стались у Харкові, Харківському та Чугуївському районах області.

Автор: Володимир Федорів