Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 22 вересня

22.09.2022 08:53 Новини
На фото наслідки нічного обстрілу Київського району Харкова На фото наслідки нічного обстрілу Київського району Харкова
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 22 вересня.

За добу з 21 по 22 вересня рятувальники здійснили 28 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 6, серед яких 2 – унаслідок військових дій. До того ж 4 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 9 – для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, ще 9 – інші виїзди.

Усі загоряння, які виникли унаслідок обстрілів, були зафіксовані в Київському районі Харкова та Ізюмському районі області. На місцях влучань горіли приватні господарчі споруди та гаражі.

Вночі з 21 на 22 вересня окупанти обстріляли житловий масив Київського району міста. На території гаражного кооперативу сталася пожежа, зокрема зайнялися 7 гаражів на площі 200 кв. м. Для ліквідації вогню та наслідків обстрілів було залучено 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу. Попередньо, постраждалих немає.  

На деокупованих територіях Харківської області продовжує свою роботу зведений загін ДСНС. Нещодавно в містах Балаклія та Ізюм проводились аварійно-рятувальні роботи, розчищення завалів зруйнованих будівель, укріплення аварійних елементів мосту, розчищення від дерев місця встановлення понтонної переправи через річку Сіверський Донець та інші невідкладні роботи.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 456 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко