Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 17 квітня

17.04.2022 07:47 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 17 квітня 2022 року.

Загалом за минулу добу працівники ДСНС здійснили 31 оперативний виїзд, з яких: 21 на ліквідацію пожеж, у тому числі 11 — через обстріли; 3 пожежі у природних екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом; 7 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 7 разів виїжджали на розбирання завалів та 3 – на допомогу населенню.

За інформацією ДСНС, ті 11 пожеж, які були спричинені ворожими обстрілами, зафіксовані в Основ'янському (1), Московському (2) та Індустріальному (5) районах міста Харкова, а також Ізюмському (1) та Харківському (2) районах області. Там горіли приватні будинки, складські будівлі, гаражі та автомобілі, виробнича та офісна будівлі, автотранспортне підприємство, а також станція технічного обслуговування.

Так, найбільша пожежа виникла на території одного з підприємств в Індустріальному районі Харкова. На загальній площі близько 6000 кв. м  горіли дерев'яні піддони та пластикова тара. 12 відділень ДСНС боролися з вогнем. Повідомляється, що рятувальникам удалося врятувати значну частину продукції підприємства, а також запобігти розповсюдженню вогню на об'єкти, які розташовані поруч.

Ще одна пожежа сталася в адміністративно-офісній будівлі в Основ’янському районі міста. Її площа склала близько 1500 кв. м. Там горіли будівля та 9 автівок. На місці події працювало 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 50 осіб особового складу ДСНС. За попередніми даними 2 особи загинуло та ще 18 людей постраждало.

Піротехнічні підрозділи знешкодили близько 50 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко