Росіяни завдали ударів по Харківській області: двоє поранених у важкому стані

09.08.2022 09:49 Новини
Фото: Олег Синєгубов, 93-тя ОМБр Холодний Яр Фото: Олег Синєгубов, 93-тя ОМБр Холодний Яр
9 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Цієї ночі вороги в черговий раз завдали удару по Харкову. Попередньо, обстріл здійснювався ракетами – їх тип наразі встановлюють правоохоронці. За словами міського голови Ігоря Терехова, цього разу під вогонь потрапили Шевченківський та Індустріальний райони.

«Уночі Харків знову обстріляли. Приблизно о 2:10 пролунала серія вибухів, щонайменше чотирьох. Наразі рятувальники змогли виявити лише два наслідки нічних прильотів. В Індустріальному районі фактично на пустирі пошкоджено електроопору та трамвайні рейки. Ще один приліт у районі окружної поруч із двоповерховою будівлею, яка не має жодного відношення до військової інфраструктури. Уламками пошкоджено фасад, частково дах, вибиті вікна», – розповів мер міста.

За оновленою інформацією, у Шевченківському районі окупанти пошкодили готельно-ресторанний комплекс. Жертв та постраждалих немає.

 
На території Харківської області росіяни здійснили обстріл населених пунктів Богодухівського, Чугуївського, Харківського, Лозівського та Ізюмського районів. Так, на Богодухівщині унаслідок зазначених подій зайнялося поле з пшеницею, де вогонь знищив понад 3 гектари врожаю. Місцеві фермери власноруч загасили пожежу. В Чугуївському районі зруйновано склад з насінням.

Загальна кількість постраждалих за добу:

Минулої доби на Харківщині через військові дії загинула 1 людина, ще 5 мирних жителів отримали поранення. У Харкові – 1 загиблий та 1 поранений унаслідок вчорашнього ранкового обстрілу з РСЗВ, у Чугуївському районі – госпіталізовано 71-річну жінку, в Дергачівській громаді – отримали поранення 45-річний та 72-річний чоловіки, а також ще один 59-річний чоловік у селищі Кутузівка. Наразі стан двох пацієнтів важкий.

А на Слобожанському напрямку росіяни продовжують бойові дії задля утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу українських захисників. Агресор намагається виявити побудову системи оборони наших військ.

Минулої доби окупанти обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Соснівка, Дуванка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Коробочкине, Андріївка, Мілове, Чугуїв, Чепіль. Також вели повітряну розвідку БпЛА та завдали авіаудару поблизу Верхнього Салтова.