Російські військові взяли під контроль населений пункт Харківщини

05.04.2022 07:54 Новини
Фото: Генеральний штаб ЗСУ Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію в Харківській області станом на 6:00 5 квітня.

За інформацією, російські військові продовжують блокувати Харків, а також нищити житлові квартали та інфраструктуру міста постійними артилерійськими обстрілами.

Повідомляється, що у напрямку на Барвінкове ворог має частковий успіх. Він просунувся на 7 км та взяв під контроль населений пункт Бражківка. Також силами батальйонної тактичної групи 1-го танкового полку наступав у напрямку на населений пункт Сулигівка Ізюмського району, але успіху не мав. А для покращення руху військ та забезпечення переправи через річку Сіверський Донець окупанти проводять роботи з відновлення мосту в місті Ізюм.

Наразі зс рф здійснюють перегрупування військ та зосереджують зусилля на підготовці наступальної операції на сході нашої Держави. Мета – встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

Відзначається рух колон озброєння та військової техніки по території республіки білорусь у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. Значна частина літаків та вертольотів повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації перебазована з аеродромів республіки білорусь на територію росії.

Автор: Юлія Гнатченко