Ситуація в області: заміновані поля, обстріли Харківщини та бої в Ізюмі

11.04.2022 11:00 Новини
Окупанти продовжують обстрілювати Харківщину, внаслідок цього за добу загинуло 11 людей.

Російські військові продовжують бомбити Харківщину із різноманітної зброї. За добу вони завдали близько 66 ударів з артилерії, мінометів та РСЗВ. Від обстрілів постраждали райони Салтівки, П’ятихаток, Холодна Гора, а також селища Пісочин, Золочів, міста Балаклія та Дергачі. Про це повідомив глава області Олег Синєгубов 11 квітня.

Унаслідок обстрілів знову постраждали цивільні – 11 людей загинуло, серед них семирічна дитина. Крім того, 14 людей отримали поранення, зараз їм надають медичну допомогу.

У Харківській області найкритичнішим напрямком залишається Ізюм – там ведуться активні бойові дії. Ворог усе ще не погоджує гуманітарні коридори до громад Харківщини. Так, важка ситуація спостерігається  в Циркунівському, Липецькому, Вовчанському та Куп’янському напрямках.

Активності ворожої авіації в небі над Харківщиною не спостерігається, проте часто літають розвідувальні апарати. ЗСУ за добу знищили один із таких апаратів – «Орлан».

Попри всі складнощі, на Харківщині продовжується посівна – планується засіяти від 60 до 80 % орних земель.

– Звичайно, це залежить від військової обстановки. Однак з чим ми стикаємося і наші аграрії, це з тим, що поля подекуди є замінованими. Ми виявляємо міни так званого віддаленого терміну вибуху. Вони вибухають лише із певним контактом – або із сільгосптехнікою, або з людиною. І ми, звичайно, дуже обережно інструктуємо аграріїв, і вони дуже обережно проводять посівні. Поля, орні землі також постраждали через вибухи. Це все затримує процес, – розповідає очільник ХОВА.

Автор: Анастасія Хушану