Старт опалювального сезону: яким він буде на Харківщині

22.10.2022 14:38 Новини
У Харківській області опалювальний сезон уже розпочався. Станом на 22 жовтня теплоносії подаються в лікарні області, почали давати тепло і в житлові будинки.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

– Стартував опалювальний сезон, уже під’єднуємо абсолютно всю медичну інфраструктуру. Житлового фонду наразі в нас невеликий відсоток під’єднано, але робота йде планово, – сказав він.

Також Олег Синєгубов повідомив, що на Харківщині триває робота з відновлення котелень, постраждалих унаслідок російських обстрілів.

– Близько 11 котелень ми плануємо завершити до 5 листопада. Частково вони вже відновлені і планово розпочнуть свою роботу, – розповів він.

Щодо Ізюмського, Куп’янського району, міста Вовчанськ, то тут опалювальний сезон буде дуже важким.

– Наприклад, місто Ізюм – з 24 котелень цілих лише 6. І ми розуміємо, що будемо індивідуально опрацьовувати кожний житловий будинок, для того, щоб оптимально забезпечити його опаленням, – підкреслив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на звільнених територіях Харківської області продовжують відновлювати функціонування критичної інфраструктури. Поступово в деокупованих населених пунктах починає з’являтися електроенергія, газ та зв’язок.

Автор: Галина Гришко