Світові зірки зібрали 250 тисяч євро на відновлення лікарні в Ізюмі

16.01.2023 10:14 Новини
Всесвітньо відомі митці долучилися до збору коштів для відновлення зруйнованої лікарні в місті Ізюм Харківської області.

Про це повідомляє "Слобідський край" з посиланням на "Факти". 

Нещодавно у Франції пройшов благодійний аукціон, на якому було зібрано 250 тисяч євро на відбудову розбомбленої Ізюмської лікарні. До збору долучилися Том Генкс, Наталі Портман, Ален Делон та інші світові зірки, які продали «з молотка» свої речі.

Зокрема, актор Том Генкс передав друкарську машинку з особистої колекції, його колега Катрін Денев – власну косметичку. Ален Делон – фотографію з кінофільму "Басейн", яка надрукована на дереві, Наталі Портман – кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом, музикант Томас Бангальте з гурту Daft Punk виставив на аукціон шолом робота з фільму Daft Punk's Electroma.Благодійний аукціон, Франція, лот Алена Делона

Організатором аукціону став оскароносний французький режисер Мішель Азанавічус, який на відновлення зазначеної лікарні пожертвував 125 тисяч євро. Загалом же зіркам вдалося зібрати 250 тисяч євро.

Увесь світ приголомшила мужність лікаря Юрія Кузнецова, який під час бойових дій та окупації Ізюма самотужки оперував пацієнтів у підвалі лікарні. Як підкреслив Мішель Азанавічус, Франція та весь світ має почути історії і про Україну, і про її громадян.

"Опір, героїзм, людяність, хоробрість, солідарність – я вважаю, що історії про це потрібно розповідати людям. Це ті цінності, які дали змогу вашій країні перемогти велику та могутню росію. Нам потрібні ці цінності, ми повинні вірити, що вони все ще існують, і бачити, що вони ще мають цінність у цьому світі", – зазначив кінорежисер.

Половину зібраних грошей режисер спрямував на ініціативу UNITED-24, іншу ж частину – фундації Першої леді Олени Зеленської, яка займається відбудовою Ізюмської лікарні.

Нагадаємо, напередодні Нового року жителі Близнюківщини зібрали для українських захисників понад 100 тисяч гривень на квадрокоптер.

Нагадаємо також, Режисер стрічки про Джеймса Бонда врятував собаку на Харківщині

Автор: Юлія Гнатченко