Що відомо про нічний обстріл Харківщини

16.08.2022 09:15 Новини
Фото наслідків нічних обстрілів Харкова. Фото: Харківська обласна прокуратура Фото наслідків нічних обстрілів Харкова. Фото: Харківська обласна прокуратура
Уночі з 15 на 16 серпня російські військові завдали ракетних ударів по Харкову, а також цивільних об'єктах Харківської області.

Цієї ночі Харків пережив один з найбільш масованих ударів за останній час. Близько 22:30 з РСЗВ було обстріляно Київський район, унаслідок чого пошкоджено приватні будинки та дорожнє покриття. Трохи згодом, о 2:15, Штаб оборони зафіксував одразу 7 ракет типу С-300 з території бєлгорода в напрямку Харкова. Є удари в Шевченківському, Київському, Салтівському, Індустріальному та Холодногірському районах міста.

  • Холодногірський район: ракета влучила на територію нефункціонуючого вже декілька років підприємства.
  • Київський район: є влучання на відкриту місцевість біля п’ятиповерхівки та освітнього закладу. Пошкоджена будівля інституту, а в будинку вибиті вікна.

«Це п'ять із дев'яти районів Харкова. Такого радіуса удару ракетами по місту не було давно. Про постраждалих інформації наразі немає. У деяких випадках маємо руйнування інфраструктурних та інших об'єктів і доріг», – прокоментував ситуацію міський голова Ігор Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 серпня загарбники завдали артилерійських ударів по одному з районів Харкова

На теренах області окупанти продовжили завдавати ударів по мирних об'єктах Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів. Там пошкоджень зазнали приватні житлові будинки і господарчі споруди.

Загальна кількість постраждалих за добу:

У Харкові поранення отримали 9 людей. Серед них 75-річна жінка, яка від отриманих травм померла.

На Харківському напрямку тривають бойові дії. За добу російські військовослужбовці обстріляли територію неподалік Костянтинівки, а також Ртищівку, Соснівку, Питомник та Руські Тишки. Цього разу була задіяна реактивна та ствольна артилерія.

«Наші захисники відповідають вогнем та завдають ворогу втрат у живій силі і техніці. Ворог спробував прорвати оборону наших військ на напрямку Козача Лопань – Уди. Українські воїни жорстко зустріли загарбників та відкинули назад», – розповів начальника ХОВА Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко