У Борівській громаді окупанти створюють «міліцію» з-поміж місцевих

22.04.2022 18:10 Новини
Наразі Борівська громада Харківської області продовжує залишатися окупованою російськими військами. Там вони ввели тотальний контроль під керівництвом «комендатури».

Про це повідомляє Борівська селищна рада.

Військова «комендатури» окупантів очолюється російським полковником та командою місцевих зрадників. На території громади є спроби створити орган «громадського контролю», до якого залучають місцевих жителів із сумнівною репутацією.

— Загарбники намагаються контролювати пересування місцевих жителів у громаді, перевіряють документи на блокпостах, іноді навідуються з перевірками до дворів чи залишених фермерських господарств, – повідомляє селищна рада.

Випадків мародерства чи порушення прав людей не спостерігається.

На території Борівщини знаходиться велика кількість російських військових та техніки. Найбільше вони сконцентровані у Першотравневому, Ізюмському, Чернещинському, Піско-Радьківському та Вищесолоненському старостинських округах. З півдня громади російські військові обстрілюють позиції Збройних Сил України.

Досі росіяни не надали інформації про загиблих та поранених пасажирів автобусів, які вони обстріляли 14 квітня.

— Невідомо, чи тіла досі знаходяться в автобусах, чи окупанти закопали їх, приховуючи сліди воєнного злочину, як вони це роблять в інших населених пунктах, – говориться у повідомленні.

Автор: Олександр Манченко

Теги: