У Липцях два місцеві депутати співпрацювали з ворогом, одного затримано

06.10.2022 18:09 Новини
Два депутати Липецької сільської ради Харківської області VІІI скликання добровільно погодилися співпрацювати з окупантами та обійняли посади в незаконно створеному органі влади.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, один з депутатів став «головою», інший – «заступником голови» так званої «Липецької військово-цивільної адміністрації Харківської області».

– З квітня по вересень новопризначений очільник адміністрації окупантів намагався створити позитивний імідж загарбників і для цього проводив агітаційну роботу серед місцевого населення, а також розпоряджався майном громади, – йдеться у повідомленні.

До того ж зрадники організували на території громади посівну та збір урожаю і сприяли вивезенню до росії сільгосппродукції. Також підозрювані відбирали у місцевих мешканців та підприємств сільськогосподарську техніку.

Одного з колаборантів, який виконував функції «голови адміністрації», затримали та повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його «заступнику» повідомили про підозру заочно.

Нагадаємо, Липці перебували в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну. Нещодавно у селі правоохоронці знайшли місце незаконного утримання людей. Катівня, яку окупанти називали «подвалом», була облаштована у приміщенні, де розміщувалася так звана «народна міліція лнр».