У Лозовій відкрили додатковий пункт видачі гуманітарної допомоги

03.05.2022 14:00 Новини
Фото: lozovarada.gov.ua Фото: lozovarada.gov.ua
У Лозовій Харківської області відкрився новий пункт видачі гуманітарних пакунків у 12-му ліцеї. Це четверте місце, де видають гуманітарні набори у місті. Гуманітарну допомогу видають пенсіонерам, яким понад 60 років, та особам з інвалідністю другої та третьої груп.

Про це повідомляє Лозівська міська рада.

Мешканці починають отримувати гуманітарні пакунки у 12-му ліцеї. Крім цього, працюють ще три пункти видачі: у районному Будинку культури, у 5-му будинку на 9-му мікрорайоні та в центрі «Joyland».

Пункти видачі також працюють у старостинських округах громади.

У цих пунктах видають гуманітарну допомогу літнім людям, старшим за 60 років, та особам з інвалідністю другої та третьої групи. У громаді також є можливість отримати продовольчий пакунок замість родича або знайомого, який не може прийти до пункту видачі. Для цього лише потрібен паспорт отримувача.

— Лозівська громада отримала 12 тисяч пакунків за проєктом Президента України та ще 6 тисяч наборів від Харківського обласного гуманітарного штабу, – говориться у повідомленні міськради.

Наразі у громаді налічується 30 тисяч осіб пільгових категорій, людей, старших за 60 років, та внутрішньо переміщених осіб, яких мають перш за все забезпечити гуманітарною допомогою.

Інші пільгові категорії продовжує забезпечувати Управління соціального захисту населення. Категорії видачі допомоги будуть розширювати після надходження наступних гуманітарних вантажів.

Також міськрада Лозової наголошує, що всі мешканці, які звертаються по допомогу, вносяться до єдиної бази та можуть отримати продовольчі набори лише один раз. Якщо особа підпадає під дві категорії, наприклад, є одночасно пенсіонером за віком та особою з інвалідністю другої групи, то вона отримає один продовольчий набір.

Автор: Олександр Манченко