У Харкові почнуться планові відключення світла

25.10.2022 17:16 Новини
У Харківській області відбуваються тимчасові відключення електроенергії. З наступного тижня влада планує розпочати відключення в обласному центрі.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

– Сьогодні на кілька годин були відключені 10 громад області. У м. Харків поки таких відключень не було, але стан інфраструктури змушує нас до них вдатися. З наступного тижня в Харкові ми будемо застосовувати планові відключення електроживлення. Закликаю всіх бути готовими до них, – сказав він.

За словами начальника ХОВА, світло вимикатимуть в окремих районах на кілька годин.

Синєгубов зазначив, що, попри обстріли, в області тривають роботи з відновлення електропостачання, і станом на 25 жовтня майже 75 % населення в деокупованих районах та населених пунктах, близьких до бойових дій, уже зі світлом.

За інформацією ХОВА, 25 жовтня частково відключено електрику в Лозівській, Сахновщинській, Первомайській, Близнюківській, Кегичівській, Барвінківській, Зачепилівській, Валківській, Зміївській та Богодухівській громадах. 

Нагадаємо, «Укренерго» вводить обмеження на споживання електроенергії в Харківській області. Дані заходи суттєво допоможуть знизити навантаження на електромережі та дадуть енергетикам час для ремонту пошкодженого ворожими атаками обладнання.