В Україні обмежать постачання електроенергії: як це відбуватиметься на Харківщині

19.10.2022 21:58 Новини
На всій території України у четвер, 20 жовтня, буде введено обмеження постачання електроенергії.

За словами заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, це станеться через те, що 19 жовтня ворог зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики.

«Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень. Також відзавтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті», – написав він у Telegram.

Тимошенко закликав усіх мешканців України поставитися до цього дуже серйозно, бо від цього залежить енергетична безпека країни.

Жителів Харківщини про відключення світла попередив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Завтра в період з 7:00 до 23:00 по всій Україні, в тому числі у Харкові та населених пунктах Харківської області, можуть бути відключення електроживлення. У різний час по кілька годин у різних населених пунктах. Прошу всіх підготуватися до цих тимчасових незручностей. Зарядіть свої мобільні телефони, павербанки, інші важливі електропристрої. Також закликаю всіх максимально обмежити споживання електроенергії в пікові години навантаження», – йдеться у повідомленні начальника ХОВА.

Нагадаємо, 13 жовтня внаслідок ракетних ударів окупантів у Харкові тимчасово було знеструмлено декілька районів.

Нагадаємо також, що раніше енергетики звертались до мешканців Харківської області з проханням знизити використання електричної енергії та не вмикати потужні побутові електроприлади, такі як обігрівачі, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, посудомийні машини, праски, кондиціонери, пилососи тощо у періоди з 17.00 до 22.00 та з 8.00 до 10.00.

 

Автор: Галина Гришко