На Харківщині світло відключатимуть без попереджень: роз’яснення «Харківобленерго»

12.10.2022 18:04 Новини
У Харківській області наразі немає планового графіка відключення світла. Живлення вимикають за розпорядженням Північного регіону НЕК «Укренерго».

Роз’яснення щодо введення графіків аварійних відключень надали у пресслужбі АТ «Харківобленерго».

«Енергетики відключають живильні лінії і трансформатори безпосередньо з центрів живлення, без попередження споживачів, при виникненні аварійного дефіциту потужності та зниженні частоти електричного струму, зниженні рівня напруги в контрольних точках тощо», – йдеться у повідомленні.

Як правило, під час аварійного відключення світла не буде максимум дві години, але за погодженням з місцевою владою може становити більший період часу.

У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній за аварійним графіком з перервою між відключеннями на 1-2 години.

Енергетики просять жителів області знизити використання електричної енергії та не вмикати потужні побутові електроприлади, такі як обігрівачі, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, посудомийні машини, праски, кондиціонери, пилососи тощо у періоди з 17.00 до 22.00 та з 8.00 до 10.00.

Нагадаємо, через масований обстріл окупантами енергетичної інфраструктури Харківщину та інші області було знеструмлено.