Відключення світла: що відомо про ситуацію на Харківщині. Оновлено

26.10.2022 20:18 Новини
За розпорядженням НЕК «Укренерго», у Харківській області 26 жовтня запроваджено графік аварійних відключень для населення.

Як розповів виданню KHARKIV Today начальник управління інформаційної політики АТ «Харківобленерго» Володимир Скічко, графіки запроваджуються на розпорядження диспетчера енергосистеми НЕК «Укренерго», тому прогнозувати, коли ввімкнуть світло, не можливо.

– Усе залежатиме від ситуації, яка буде в енергомережі України. Ми виконуємо команди диспетчера «Укренерго», – сказав він.

За словами Скічка, графіки аварійних відключень введені на території обслуговування Мерефʼянського, Люботинського, Близнюківського, Кегичівського, Барвінківського, Зачепилівського, Красноградського, Валківського, Зміївського районів електромереж.

Інформацію про те, що відключення світла в Харківській області триватимуть і наступного тижня, підтвердив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

– Сьогодні без електрики були 14 громад в області. З наступного тижня будуть планові відключення і в Харкові на 2-3 години в різних районах, – сказав він.

У НЕК «Укренерго» повідомили, що для підтримки стабілізаційної роботи енергосистеми Диспетчерського центру «Укренерго» надало операторам розподільних мереж (обленерго) обсяг, на який потрібно обмежити споживання всіх категорій споживачів електроенергії в усіх регіонах країни.

– Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами росіян, – підкреслили в НЕК «Укренерго».

У той же час, після тижневої перерви 26 жовтня всі ескалатори Харківського метрополітену почали працювати у звичайному режимі. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, місту вдалося відновити роботу ескалаторів, не порушивши загальний баланс споживання електроенергії.