Енергетики повернули світло у село, яке було знеструмлене майже півроку

25.10.2022 19:01 Область Online
У Харківській області частково відновлено електропостачання в селі Калинове Золочівської громади Богодухівського району.

Через постійні обстріли у селі не буле світла близько 5 місяців, повідомили в АТ «Харківобленерго».

– Щоб відновити електропостачання на цій ділянці, нам знадобився тиждень – допомогли колеги з Богодухівського РЕМ. Потрібно було відремонтувати три прольоти високовольтної лінії 10 кВ, а також 7 прольотів 0,4 кВ. Лінії дуже пошкоджені, тому є складність у відновленні електропостачання в цій місцевості, але вже вчора перші споживачі Калинового отримали довгоочікувану електрику, – йдеться у повідомленні.

Наразі відновлювальні роботи тривають

Також продовжуються роботи у селі Руська Лозова, яке було звільнене ЗСУ на початку вересня. Тут співробітники «Харківобленерго» працюють у тісному контакті із саперами, військовими та ДСНС, адже, тікаючи, вороги майже скрізь залишають українцям смертельно небезпечні подарунки: міни та розтяжки.

– Обсяг роботи в Руській Лозовій не просто великий – відновлювати доводиться все. Повалені опори, обірвані, перекручені дроти: фактично все треба переробляти чи встановлювати наново, щоб повернути світло в домівки, –  розповіли в компанії.

Місцеві зустрічають електриків як посланців цивілізації, адже ані газу, ані електрики в селі не було майже півроку.