Відома мережа АЗС оплатила штраф через завищення цін на пальне на Харківщині

06.02.2023 14:53 Новини
Фото: https://interbuh.com.ua Фото: https://interbuh.com.ua
Відділ правового забезпечення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області подав позов до відомої мережі АЗС, зареєстрованої в Івано-Франківську, про стягнення штрафу через завишення цін на пальне.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління  Держпродспоживслужби в Харківській області.

Як повідомило управління, у своїй господарській діяльності АЗС застосувала завищені роздрібні ціни, зокрема, під час реалізації «брендового преміального» палива. Ціни були перевищені на 5 % до розміру роздрібних цін на відповідні види палива - в результаті АЗС одержувало необґрунтовану виручку. ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області застосувало до АЗС адміністративно-господарські санкції, але представники АЗС відмовилися сплачувати їх у 15-денний строк з моменту отримання рішення.

Проте, під час судового провадження у справі в Івано-Франківському окружному адміністративному суді, вони все ж таки надали платіжне доручення щодо добровільної оплати штрафних санкцій до державного бюджету в повному обсязі і погодились з позовними вимогами та правомірністю застосування штрафних санкцій.

Нагадаємо, у Харкові дешевшає пальне: скільки коштує бензин на АЗС.

Нагадаємо також, у Харкові та області ціни на продукти протягом року зросли на 25 %. Зокрема, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5 %, але найбільше подорожчали фрукти та молоко.

Також ми писали, в січні – жовтні 2022 року експорт товарів на Харківщині становив 694,4 мільйона доларів США, імпорт – 1011,8 мільйона доларів. Порівняно із січнем – жовтнем 2021 року експорт зменшився у 2,1 раза, імпорт – у 1,9 раза.

Автор: Юлія Гнатченко