Як картини художника з міста Богодухів допомагають зібрати в Канаді гроші на медикаменти для України

05.02.2023 13:20 Суспільство
Картини художника Василя Мушика потрапили на календар, гроші від продажу якого пішли на закупівлю медикаментів для воєнного шпиталю та цивільної лікарні, а також для ЗСУ на передовій.

Василь Мушик пише  картини в стилі "вудленд"– у перекладі з англійської "лісова земля". Цей стиль базується на культурі корінних жителів Америки – індіанців, а саме племен, які жили біля Великих Озер. Тому як  художник він більше відомий за кордоном –  у США та Канаді, ніж в Україні. 

Восени Асоціація українців у Квебеку (Канада) запропонувала художнику надати його роботи для друку календаря з благодійною метою – на гуманітарні та медичні потреби України. Про це пише "Слобідський край"

– Мені зателефонувала Ірина Леонова, яка колись організовувала мою виставку в ХНУ ім. Каразіна. Вона вже 10 років живе у Канаді і зараз працює як волонтер. Зрозуміло, я погодився, – розповідає художник.

 Усього було надруковано два тиражі, які швидко розійшлися. За них було виручено 1304 долари. Усі вони пішли на закупку медикаментів для воєнного шпиталю та цивільної лікарні, а також на ліки для ЗСУ на передовій.

Оскільки календар викликав неабиякий попит, співпрацю вирішили продовжити. Зараз представники Асоціації обговорюють з художником ідею друку деяких його робіт на футболках. Мета залишається тією ж самою – гуманітарна допомога Україні.  

Раніше ми писали також, що Харківський театр ляльок ім. Афанасьєва відновив роботу  та як  забезпечити дитині індивідуальну освітню траєкторію під час війни.