Ворог завдав ракетного удару по Харківщині: є поранені

24.08.2022 10:25 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
24 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Сьогодні, 24 серпня, спливає рівно пів року від початку повномасштабного російського військового вторгнення на територію нашої держави.

Протягом доби окупанти завдавали ударів по населених пунктах Харківського, Чугуївського, Богодухівського районів Харківської області, а також по Харкову.

Першим на теренах області було обстріляне селище Докучаєвське Роганської громади в Харківському районі. Близько 00:30 ночі ворог завдав по ньому ракетного удару ракетами типу С-300. Це спричинило руйнування господарчої будівлі, там же сталася масштабна пожежа.
Масованих ударів зазнало і село Циркуни Харківського району, де протягом дня через обстріли сталося одразу 4 пожежі. В селі пошкоджені житлові та господарчі будівлі. Повідомляється, що 59-річний чоловік отримав поранення. В Чугуївському районі через бойові дії спалахнули лісові пожежі.

Щодо Харкова, то вчора близько 21:00  загарбники обстріляли Шевченківський район з РСЗВ, імовірно, касетними боєприпасами. Через це постраждали житлові будинки, а 38-річний чоловік отримав поранення.
Згодом, о 23:00, над Шевченківським районом вибухнула ракета. Попередньо, типу «Калібр». І знову пошкоджень зазнали житлові будинки. Крім того, через обстріл вибито вікна у будинку в Новобаварському районі.

За інформацією ХОВА, вночі медики госпіталізували 33-річну жінку з вибуховою травмою. Її 5-річна донька через обстріл пережила настільки сильний стрес, що також потребувала допомоги фахівців. Та ще один 61-річний чоловік отримав поранення.

«Російські окупанти, які не можуть здолати опір наших захисників на полі бою, посилили свої підступні удари по мирних мешканцях Харкова та області», – зауважив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

На лінії вогню продовжуються активні бойові дії. На Харківському напрямку рашисти обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Одноробівка, Карасівка, Борщова, Перемога, Руська Лозова, Замулівка, Базаліївка, Пушкарне, Мосьпанове, Слобожанське, Гусарівка та Чепіль. До того ж завдали авіаударів недалеко від Мосьпанового, Гусарівки та Прудянки. Неподалік Дементіївки загарбники вели повітряну розвідку БпЛА.

Автор:
Юлія Гнатченко