Збирали розвіддані та передавали ворогу: СБУ на Харківщині викрила більше 60 зрадників

11.08.2022 18:37 Новини
Фото: Управління СБ України в Харківській області Фото: Управління СБ України в Харківській області
Зараз Служба безпеки України здійснює посилену контрдиверсійну «зачистку» прифронтових районів на сході держави. Так, протягом минулого тижня в Харківській області викрито більше 60 зрадників та колаборантів, які співпрацювали з окупантами та виправдовували збройну агресію рф.

Як повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула, СБУ вдалося знешкодити диверсантів, серед яких були і колишні правоохоронці. Вони збирали розвіддані про розташування українських військ, а також стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури. Задля отримання необхідних даних зловмисники фіксували все на фото та відео, з’ясовували необхідну інформацію за допомогою особистих зв'язків. Також їхнім завданням була підготовка до активних диверсійних дій, у тому числі вибухів на території обласного центру.

Спілкування за своїми «кураторами» диверсанти здійснювали через заздалегідь відпрацьовані закриті канали зв’язку. В подальшому всі отримані матеріали рашисти використовували для масованих ракетно-артилерійських обстрілів Харкова та області.

Усі причетні до диверсійних дій особи були затримані співробітниками СБУ, коли ті передавали окупантам закриту інформацію з прифронтової території. У ході спецоперацій СБУ вдалося отримати і передати підрозділам ЗСУ понад 700 координат для вогневого ураження командних пунктів, скупчення особового складу, важкого озброєння та складів із боєприпасами армії рф.

Також було встановлено місцезнаходження схронів з бойовими засобами ураження. Там працівники СБУ вилучили реактивні протитанкові гранати, автоматичну зброю, снайперські гвинтівки та протипіхотні міни МОН-90.

«Виявлений арсенал планували використати російські диверсанти для вчинення диверсій у прикордонних районах Харківщини», – розповіли в Управління СБ України в Харківській області.

Автор: Юлія Гнатченко