Життя продовжується: у Борівській громаді народилася дівчинка

21.03.2022 15:30 Новини
Фото: https://theconversation.com Фото: https://theconversation.com
21 березня стало відомо, що лікарі Борівської центральної лікарні Харківської області прийняли пологи, незважаючи на відсутність пологового відділення.

Незважаючи ні на що, життя у Борівській громаді продовжується. 21 березня стало відомо, що вночі на теренах громади народилась дівчинка. Наразі мама та дитина почуваються добре.

«Разом ми віримо, що народження нового життя у цей непростий час знаменує собою наближення перемоги та встановлення миру на Україні», – йдеться у повідомленні Борівської селищної ради.

Також Борівська селищна рада розповіла про актуальну ситуацію в громаді.

Комунальні підприємства та енергетики продовжують підтримувати життєдіяльність громади: у домівки борівчан надходять електроенергія, газ, тепло та вода. Працюють продуктові магазини. Крім того, наразі триває надання гуманітарної допомоги. СФГ «Моноліт» та агрофірма «Новий шлях» забезпечують магазини молоком, надають молочну продукцію своїм пайовикам та тим, хто цього найбільше потребує.

Громада продовжує приймати біженців з Ізюма, Харкова, Донеччини та Луганщини. Вимушено переміщеним особам у Боровій та в інших населених пунктах громади надається допомога з розселенням, харчуванням та ін. Також працює центр благодійної допомоги «РАЗОМ», який знаходиться у Борівському палаці культури.

Із 7 березня громада залишається без зв’язку та Інтернету. Робота над вирішенням цієї проблеми триває. Натомість мобільний зв‘язок можна знайти на підвищеннях, поблизу залізниці та біля високовольтних ліній.

Також повідомляється, що Підвисочанський та Гороховатський старостинські округи залишаються окупованими.

Автор: Юлія Гнатченко