«Зливав» дані та корегував обстріли: залізничнику з Харкова загрожує до 8 років тюрми

23.10.2023 10:57 Новини
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура

52-річний харків'янин може отримати до 8 років увʼязнення за співпрацю з окупантами. Саме їм чоловік передавав дані про розташування української військової техніки на території регіону.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Працівник однієї із залізничних станцій Харківської області, маючи проросійські погляди, активно допомагав окупантам. Він фіксував дані про розташування української військової техніки, особового складу Сил оборони, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Харкова та області. Окрім того, коригувальник відслідковував маршрути переміщення рухомих складів з військовою технікою ЗСУ.

Усю зібрану інформацію коригувальник «зливав» у закритий проросійський телеграм-канал. Ці дані ворог у подальшому використовував для планування та здійснення обстрілів по Харківщині.

Залізничник зливав дані про розташування ЗСУ окупантам, Харківська область

Одна з фотографій, яка була «злита» у російські телеграм-канали / Фото: Харківська обласна прокуратура

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт за фактом збору та поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України)

Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує від 5 до 8 років за ґратами.

Навідник, Харківська область

Фрагмент переписки навідника з представниками країни-агресора / Фото: Харківська обласна прокуратура

Нагадаємо, 12 років за ґратами отримав інформатор, який скоригував удар по найбільшому ринку України – «Барабашово». За даними слідства, засудженим виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення «зливав» у російський телеграм-бот інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анна Хливнюк