Зросла кількість поранених та вбитих дітей на Харківщині

15.06.2022 17:15 Новини
Сумну статистику оприлюднили в прокуратурі Харківської області.

Унаслідок дій російських агресорів на Харківщині з 24 лютого загинуло 45 дітей, ще 128 дітей було поранено.  Російські окупанти не тільки фізично калічать дітей, вони позбавляють їх батьків.  

Так, 13 червня увечері  російські військові з реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли село П‘ятницьке Чугуївського району. Внаслідок обстрілу отримала поранення 3-місячна дитина, а його 35-річна мати загинула. 

17 березня під час обстрілу окупантами житлового масиву в Золочівській громаді загинула жінка, яка своїм тілом закрила 4-річну доньку, рятуючи її життя. 

29 березня в Чугуївському районі двоє чоловіків загинули, ще п’ятеро, зокрема 6-місячна дитина, отримали поранення внаслідок наїзду автомобіля на міну.

11 квітня  під час обстрілів  Харкова та області  8 осіб загинуло, в тому числі дві дитини 2 та 13 років. Поранених було 19, серед них четверо дітей 1, 4, 5 та 9 років.

 10 квітня окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру м. Балаклії Ізюмського району. Серед трьох загиблих мирних жителів Балаклійської громади — одна дитина 7 років.

24 квітня  російські військовослужбовці здійснили артилерійський обстріл по Чугуєву, внаслідок чого загинув 59-річний чоловік, а троє мирних мешканців отримали поранення, серед яких був 11-річний хлопчик.

Цей список трагічних прикладів, на жаль,  можна продовжувати...

Окупанти лишають українських  дітей можливості отримати освіту: тільки в Харкові внаслідок бомбардувань та обстрілів мирних кварталів пошкоджено 224 заклади освіти. В області постраждали або зовсім зруйновані 150 закладів освіти. Також пошкоджено будівлі 48 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

У прокуратурі Харківської області підкреслюють, що ці дані не є остаточними, оскільки оглянути місця обстрілів у районах активних бойових дій наразі неможливо; також немає даних і з окупованих територій.  

– Якщо ви стали свідками військових злочинів рф, унаслідок яких постраждали діти, просимо повідомити про це за телефоном +38 068 012 52 89. Конфіденційність гарантується! – зазначають в обласній прокуратурі.

Автор: Інна Можейко