ЗСУ захопили сучасні російські засоби озброєння на Харківщині

10.09.2022 12:12 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Під час проведення спеціальних дій на території Харківської області українські захисники захопили сучасні російські засоби інженерного озброєння, а саме ПТКМ-1Р.

ПТКМ-1Р – це російські протитанкові міни, які призначені для ураження бронетанкової техніки. Дальність спрацьовування міни за ціллю – до 50 метрів, а на відміну від звичайних протитанкових мін ця атакує техніку згори. Зазначений боєприпас був уперше представлений за межами росії в листопаді-грудні 2021 року

Загалом на Харківському напрямку не припиняються активні бойові дії.

«ЗСУ проводять успішні операції зі звільнення нашої території від окупантів. На Харківщині захисники вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад 30 населених пунктів області. І це далеко не все…», – розповідає Олег Синєгубов.

Але обстріли все одно тривають. Цієї доби під ворожий вогонь потрапили такі населені пункти: Дмитрівка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Липці, Перемога, Момотове та Борщова.

Близько 1-ї години ночі було обстріляно Нову Водолагу. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Протягом минулої доби окупаційні віська безперервно завдавали масованих ударів по Харкову та населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів області. На місцях влучань пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, унаслідок обстрілів сталися численні пожежі. Ворожих ударів зазнала і нещодавно звільнена Балаклія.

Кількість поранених за добу:

У Харкові поранення отримали 14 мирних жителів, 3 з яких – діти. В Ізюмському районі госпіталізували 5 людей та ще 1 чоловіка було поранено в Харківському районі.

Автор: Юлія Гнатченко