Звільнення Харківщини: відновлення потребують більше ніж півтисячі населених пунктів

21.10.2022 17:14 Новини
У ході осіннього контрнаступу українська армія звільнила від російських загарбників 551 населений пункт у Харківській області.

Про це 21 жовтня доповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

– Станом на сьогодні в Харківській області звільнено 551 населений пункт. Для проведення заходів із відновлення, правопорядку та безпеки звільнених населених пунктів щодоби залучається понад тисячу поліцейських. Від початку деокупаційних заходів зареєстровано 1685 воєнних злочинів, – розповів він.

За словами Тимошенка, тривають роботи з обстеження електроенергетичної інфраструктури на території деокупованих населених пунктів у Харківському, Чугуївському, Куп’янському, Ізюмському та Богодухівському районах.

– У деокупованих населених пунктах, де поки що відсутнє електропостачання, створюється резерв обладнання та палива для альтернативних джерел енергії, виготовляються та закупаються засоби індивідуального обігріву для жителів громад, – сказав заступник керівника ОП.

Також він повідомив, що пересувні відділення Укрпошти вже розпочали виплати пенсій на деокупованих територіях, мешканці отримують разову грошову допомогу в розмірі 1200 гривень. На сьогодні допомогу отримали 3128 людей.

Крім цього, Тимошенко навів статистику руйнувань, які зазнала Харківщина з початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну.

– Ворог постійно руйнує місто та область. Зруйновано 3155 багатоповерхівок, 5410 приватних будинків, 1638 об'єктів життєзабезпечення, 263 заклади охорони здоров'я, 253 заклади культури, 229 шкіл, 195 дитячих садочків, 23 заклади вищої освіти. Всього російські терористи зруйнували 12 024 об'єкти. У Харкові та області тривають аварійно-відновлювальні роботи на 167 об'єктах, – розповів він.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня в тимчасовій окупації залишаються 32 населені пункти Харківщини. 

Автор: Галина Гришко