Жителі звільненої громади на Харківщині вперше з початку війни отримали пенсії

20.10.2022 20:47 Область Online
Фото: Борівська селищна рада Фото: Борівська селищна рада
У Харківській області Укрпошта продовжує видавати пенсії на деокупованих територіях Борівської селищної територіальної громади.

Поки що пенсіонери тут мають можливість отримати нараховані їм Пенсійним фондом кошти за поточний місяць та за 4 попередні місяці, повідомили у селищній раді.

«Вперше з лютого 2022 року Борівське відділення Укрпошти відновило свою роботу з видачі пенсій 13 жовтня. Також уже частково відновлена адресна доставка пенсій листоношами тим пенсіонерам, які за станом здоров’я не можуть прийти до відділення», – йдеться у повідомленні.

За період з 13 жовтня пенсії вже отримали майже 400 пенсіонерів на загальну суму 5 900 000 грн. Це жителі населених пунктів Борова, Новоплатонівка, Вище Солоне, Нижче Солоне, Вишневе, Зелений Гай, Борівська Андріївка.

Нагадаємо, наразі в Харківській області чверть пенсіонерів отримують виплати Укрпоштою за місцем проживання. Багато з них не мають можливості отримати пенсію, тому що опинилися на окупованих чи оточених територіях або у зонах активних бойових дій. Для них будуть створені спеціальні банківські рахунки.