Окупанти знов обстріляли Дергачівську громаду: є поранені

20.08.2022 09:55 Область Online
19 серпня окупанти вчергове обстріляли Дергачівську громаду Харківської області.

За інформацією очільника громади Вячеслава Задоренка, під ворожим обстрілом опинилося село Лещенки Безруківського старостату. Там, унаслідок вибуху ворожого снаряда, двоє чоловіків 59 та 66 років отримали осколкові ураження  середньої тяжкості. Медики швидкої допомоги доставили постраждалих до лікарні. Окрім того, під артилерійськими обстрілами знову опинилися Дергачі, під вогонь потрапили цивільні об'єкти Безруківського, Слатинського, Прудянського, Токарівського та Русько-Лозівського старостатів. А також російські війська били з танків і мінометів по Прудянці, Цупівці, Дементіївці, Питомнику, Руській Лозовій.

Окрім Дергачівщини, минулої доби окупанти гатили по Чугуївському та Харківському районах області. За інформацією рятувальників, у Харкові під вогонь потрапили Холодногірський, Основ’янський та Немишлянський райони.

– Уночі ворог завдав чергового ракетного обстрілу по об'єктах критичної інфраструктури Харкова та області. За попередніми даними жертв та постраждалих немає. Підрозділи ДСНС один раз залучались для ліквідації загоряння на території підприємства у Немишлянському районі Харкова. Площа пожежі склала близько 10 квадратних метрів, – розповіли у ДСНС Харківської області.

Так за добу рятувальники здійснили шість оперативних виїздів для ліквідації пожеж, спричинених обстрілами, та ліквідували 19 нерозірваних ворожих боєприпасів.

Автор: Анастасія Хушану