Як громади Харківщини допомагають ЗСУ та мирним жителям

04.04.2022 11:25 Область Online
sahnovschina.gromada sahnovschina.gromada
Громади Харківської області надсилають гуманітарну допомогу ЗСУ та мирним жителям, а для поранених здають донорську кров.

Громади Харківщини вкотре доводять, що війна в Україні – це час для єднання та взаємодопомоги. Так, попри війну, люди намагаються працювати в посиленому режимі та готові віддавати останнє тим, хто цього потребує більше.

Так, у Солоницівській громаді місцевий житель проявив ініціативу та організовує поїздки для забору донорської  крові для переливання.  Донорську кров дуже потребують поранені воїни ЗСУ та мирні жителі. У громаді вже відбулося чотири такі поїздки.

Громади Харківщини допомагають ЗСУ та жителям

Водночас, Сахновщинська громада отримала гуманітарну допомогу із заходу України та відправила її ЗСУ, територіальній обороні та старостинським округам ТГ. Тепер ЗСУ та тероборона забезпечені продуктами, карематами, спальними мішками та теплими ковдрами. А для вимушених переселенців, що проживають у багатьох селах громади, надіслали одяг, засоби гігієни та харчування для дітей. Крім того, фельдшерсько-акушерські пункти також отримали необхідні медикаменти.

Автор: Анастасія Хушану