Більше половини особового складу втратили окремі підрозділи окупантів на Харківщині

18.09.2022 10:31 Область Online
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, https://www.slovoidilo.ua Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, https://www.slovoidilo.ua
Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив інформацію про втрати окремих підрозділів окупантів на Харківському напрямку.

Так, під час відступу загарбників підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу балтійського флоту зс рф втратили більше ніж 50 % особового складу та понад 200 одиниць військової техніки. 64-та окрема мотострілецька бригада східного військового округу втратила понад 90 % особового складу. Серед них є загиблі, поранені, дезертири, а також ті, кого було звільнено унаслідок відмови від участі у бойових діях. Наразі всю техніку бригади передають підрозділам прикордонної служби фсб рф, а військову частину готують до розформування.

Незважаючи на успішний контрнаступ наших військових, рашисти все одно продовжують обстрілювали мирні населені пункти Харківщини, але вже з території росії. Так за минулу добу під удар потрапили нещодавно звільнені Козача Лопань, Гоптівка, Стрілеча, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Дворічна, Куп’янськ та Кам’янка. На місцях влучань зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, гаражі, виробничі об'єкти, а також АЗС.

  • Цієї ночі, о 1:00, було обстріляно територію Чугуївської громади. На місці події виникла пожежа в нежитловому комплексі споруд.
  • Учора близько 12:30 росіяни завдали ракетного удару по житловому масиву в Чугуєві. Внаслідок цього було пошкоджено низку будинків. Серед жертв та постраждалих 11-річна дівчинка, яка від отриманих травм померла у лікарні, а також поранена 73-річна місцева мешканка. Попередньо, місто було обстріляно ракетами типу С-300, випущеними з території бєлгородської області.
  • У Куп'янську через обстріли пошкоджено 5-поверховий житловий будинок. 

Загальна кількість постраждалих за добу:

У Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано 5 осіб, у Харківському – 3, серед них 91-річний чоловік. В Ізюмському районі – 2, в Чугуївському – 1.

Учора в прикордонному селі Стрілеча Липецької ТГ російські військові влучили з танка по цивільному авто. 2 жінки загинули.

Автор:
Юлія Гнатченко