Боєць Нацгвардії розповів, що чекає на окупантів на Харківщині

24.06.2022 16:45 Область Online
Українські військові на околицях Харкова розбудовують замасковані позиції, які мають бути максимально зручними для захисників Харківщини та смертоносними для російських окупантів.

Про це повідомили в Східному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України з посиланням на військовослужбовця з позивним «Шах».

Навколо Харкова вибудовують нові добре обладнані та замасковані позиції, щоб місто стало ще міцнішим при можливій обороні. Наразі ці вогневі точки та укріплення займають військовослужбовці, які ще нещодавно захищали Луганську область та набули дуже багатого бойового досвіду.

Одним з таких військових є молодий офіцер з позивним «Шах».

— Наше основне завдання: не допустити ворога у Харків. Зараз займаємося покращенням наших позицій, їх дообладнанням, закріпляємось. Робимо безпечні бліндажі для відпочинку і збереження життя та здоров'я наших військовослужбовців. Також будуємо нові позиції, які нам нададуть більше переваг у бою. Якщо вони сюди ще зможуть пройти і буде на чому їм дійти, то вони будуть заздрити мертвим, – ділиться «Шах».

Також він розповів про свій досвід бойових зіткнень з російською армією.

– Коли я знаходився в Рубіжному, в росіяни безпощадно з гармат, гаубиць, мінометів обстрілювали житлові квартали. Для них не було різниці, хто там знаходиться – цивільні чи військові. Вони просто знищували та палили все, – розповідає військовослужбовець.

Росіяни використовували мобілізованих з окремих районів Донецької та Луганської областей як гарматне м’ясо.

– Вони просто мобілізованими виявляли вогневі точки, позиції наші, і після того крили артилерією. На питання, чому не здаються чи не відступають, ті відповіли, що в них тоді стріляють кадирівці, які рухаються позаду, – пояснює «Шах».