Через борг у сім гривень лозівській пенсіонерці відрізали світло

13.12.2018 17:45 Область Online
Фото: ВЛАСНО.info Фото: ВЛАСНО.info
У Лозовій більше сотні господарств залишилися без світла через борги, які не перевищують кілька десятків гривень.

Серед них  — пенсіонерка з Лозової Людмила Шаповалова, яка залишилася без світла ще наприкінці минулого місяця, йдеться у сюжеті ТРК "Лозова".

Після відключення жінка відразу звернулася до Лозівського відділення “Харківобленерго”, аби з'ясувати причину. У відділенні їй відповіли, що її домогосподарство від'єднали від мережі через борг у 7 гривень.

За словами пані Людмили, ніяких попереджень вона не отримувала. Після того, як дізналася про борг, — відразу його сплатила, але світло вже від'єднали.

Пенсіонерка поскаржилася на енергетиків у міську раду. 11 грудня до мерії запросили керівництво Лозівського відділення “Харківобленерго”. Вони пояснили, що діють у межах українського законодавства. Так, за словами начальника Лозівського районного відділення "Харківобленерго" Олексія Зубашова, абонентів дійсно  відключають за мінімальну заборгованість, але перед цим обов'язково попереджають. За його словами, аби такого не сталося, потрібно вчасно сплачувати за послуги та пускати контролерів.

За інформацією міського голови Сергія Зеленського, зараз у районі близько сотні домогосподарств, яким відключили світло за борги у 10-30 гривень. Через це очільник міськради буде звертатися до керівництва "Харківобленерго", аби таких ситуацій більше не повторювалося.

Читайте також: Грип наступає: в області на чверть перевищено епідпоріг

Також, за словами енергетиків, абонентам, які сплатили борг, обіцяють повернути світло за п'ять днів. Для жителів приватного сектора це коштує близько 500 гривень, для тих, хто проживає в багатоповерхівках, — близько 100 гривень.

 

Автор: Марина Проценко