Через піч на Харківщині вночі загорілися два будинки

05.02.2021 10:52 Область Online
фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Як сьогодні, 5 лютого, повідомили в Управлінні ДСНС України у Харківській області, пожежі сталися в селі Ємці на Дергачівщині та у місті Куп’янськ Харківської області.

4 лютого о 23.11 Служба «101» отримала повідомлення, що у селі Ємці на Дергачівщині, на вулиці Робітника, загорівся будинок. На місце виїхали пожежні з Дергачів та Шевченківського району Харкова. Коли рятувальники прибули на виклик, вогнем було охоплено дах та перекриття будинку, загальна площа пожежі склала 100 квадратних метрів. 

О 00.43 пожежу локалізували, о 04.43 загасили повністю. Постраждалих немає.

Ще одна пожежа сталася у Куп’янську на вулиці Белгородській, повідомлення про пожежу рятувальники отримали 5 лютого о 01.37. Коли пожежні приїхали на виклик, горів дах будинку на площі 36 квадратних метрів. Як розповів «СК»  речник ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, у будинку проживає 80-річна жінка, яка й побачила загоряння. Вона негайно звернулася до сусідки, яка й викликала пожежних. Удвох жінки і зустрічали рятувальників. Бабусі ніде було переночувати після пожежі, тому медики «швидкої», які приїхали, забрали стареньку до районной лікарні у стаціонар.

Читайте також На Харківщині податківець разом з дружиною відібрали будинок у чоловіка

Причиною пожеж в обох випадках стало порушення правил технічної експлуатації пічного опалення, несправність димаря.