Чотири ремонти на 1,2 мільйона. На Красноградщині втілили міні-проекти

09.10.2020 12:44 Область Online
Фото oblrada.kharkov.ua/ Фото oblrada.kharkov.ua/
У двох дитсадках та в НВК Красноградського району провели сучасні ремонти.

Капітальні ремонти чотирьох об'єктів у навчальних закладах району стали можливими завдяки перемозі ініціативних груп в обласному конкурсі «Разом в майбутнє», що був запроваджений у 2009 році з ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Так, у Красноградському дитячому садку № 17 привели у відповідність до сучасних санітарно-гігієнічних вимог харчоблок, відремонтували внутрішні приміщення у дитячому садку № 5. Також ініціативна група Піщанського НВК презентувала два успішно реалізовані мініпроєкти, в рамках яких капітально реконструювали приміщення першого корпусу та спортивну залу.

Читайте також: Сергій Чернов: «Сільська амбулаторія повинна бути на рівні престижних медзакладів мегаполісу»

Бюджет кожного мініпроєкту – майже 300 тисяч гривень, з них обов’язкове співфінансування коштом обласного бюджету складає 50 % від загальної вартості проєкту.

Довідка "СК"

Щороку Красноградщина бере участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Цьогоріч 14 мініпроєктів громад отримали перемогу на загальну суму понад 4 мільйони гривень. А за весь час існування конкурсу Красноградська громада подала до участі 237 мініпроєктів, із яких перемогу отримали 100 на загальну суму 20,9 мільйона гривень.

Автор: Тамара Кіч