Цьогоріч школярі Харківської області закінчать навчання 10 червня

28.04.2022 21:10 Область Online
Випускники шкіл Харківщини отримають свої атестати до 10 червня за стандартною процедурою, проте для жителів окупованих територій чи зон бойових дій передбачена спеціальна процедура продовження строків отримання атестата.

Про це повідомляють у Департаменті науки та освіти ХОВА.

Атестати випускникам будуть вручатися за двома процедурами. Стандартна – випускники отримають документ про закінчення загальної середньої освіти там, де вони наразі навчаються до 10 червня. Також передбачена спеціальна процедура продовження терміну отримання атестатів.

— Для тих випускників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або з якими відсутній зв’язок чи в інших критичних обставинах, термін отримання атестата подовжено до грудня 2022 року, – пояснили в Департаменті.

Також у Департаменті науки та освіти повідомили, що проведення Мультидисциплінарного іспиту, який цьогоріч є заміною класичному ЗНО, в Харківській області знаходиться на стадії обговорення.

— Є ймовірність, що його скасують для харківських випускників. Остаточно про це буде повідомлено пізніше, – кажуть у Департаменті.

Автор: Олександр Манченко