Чотири громади з Харківської області увійшли у перелік найкращих в Україні

22.12.2021 11:55 Область Online
21 грудня у Києві відбулося нагородження громад, які потрапили до фіналу конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році.

У цьому році було обрано 28 громад переможців у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування». Чотири громади з Харківщини дійшли до фіналу та отримали свої дипломи.

Нагородження проєктів громад відбувалося за відповідними номінаціями.

Отримати диплом ІІ ступеня вдалося Харківській міській раді на тему «Згуртованість громади»,  у номінації «Міські ради» (від 500 тисяч населення). Переможним проєктом для громади став «Міський конкурс соціальних проєктів «Єдина соціальна мережа».

Читайте також: На сесії облради ухвалили бюджет Харківщини-2022

Дипломом ІІ ступеня на тему «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я» була нагороджена Малинівська селищна рада. Її проєкт «Перша сходинка до щастя – здоров’я» виграв у номінації «Селищні ради».

Старосалтівська селищна рада також стала переможцем у цій номінації. Проєкт «Створення закладу первинної медико-санітарної допомоги на території територіальної громади» допоміг отримати диплом ІІІ ступеня.

Свою нагороду на тему «Реалізація проектів стратегічного розвитку» отримала Чугуївська міська рада . Проєкт «Запровадження комплексного підходу до реалізації проєктів у сфері енергоефективності в Чугуївській територіальній громаді» переміг у номінації «Міські ради» (до 50 тисяч населення), за що міськрада отримала диплом І ступеня.

Зауважимо, що за 10 років проведення конкурсу, вже 299 практик по всій Україні отримали свої нагороди. В обласному заліку Харківська область посідає друге місце з 23 нагородами.

Автор: Микита Гузенко