Де у Харківській області росіяни намагаються просунутися вперед: оновлені дані

27.05.2024 16:21 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Що зараз відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківщини та яка ситуація у регіоні станом на 13:00 27 травня.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За останніми даними, на Харківському напрямку агресор продовжує йти у штурми в бік села Липці Харківського району. Паралельно із цим бої точаться у місті Вовчанськ Чугуївського району. Авіаційних ударів зазнали Вовчанськ та Слобожанське. Загалом за підтримки авіації росіяни здійснили тут 5 атак.

– Сили оборони стримують ворога по всім напрямкам. Очікувано, що ворог підтягує резерви, адже зазнає великих втрат. Посилюємо будівництво третьої лінії оборони, процес не зупиняєтся, повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

 Харківський напрямок, мапа

Ситуація на Харківському напрямку станом на 00:12 27 травня / DeepState

Нагадаємо, о 10:30 у Генштабі ЗСУ зазначали, що Силам оборони вдалося відбити атаку в напрямку Липців, а українські підрозділи намагаються покращити рубежі оборони. На окремих ділянках мають успіх.

Протягом 26 травня російська армія втратила на цьому напрямку 191 особу, 63 з яких – безповоротні втрати. Наші воїни знищили 2 танки, 2 артилерійські системи, 9 БПЛА, 11 автомобілів та 7 одиниць спецтехніки. Також було уражено 24 бліндажі противника.

На Куп’янському напрямку від початку доби окупанти 4 рази намагалися покращити тактичне положення. Повідомлялося про напружену ситуацію в районі села Петропавлівка, в районах сіл Степова Новоселівка та Невське атаки були відбиті. 

Нагадаємо, наразі у Вовчанську точаться активні бойові дії та проходять вуличні бої. Наші військові намагаються відтіснити ворога.