Дев'ять сімей Харківщини отримають по 24 тисячі гривень субсидії

05.03.2019 16:29 Область Online
Фото: Дніпроград Фото: Дніпроград
Сім'ї проживають у Зачепилівці.

24 тисячі гривень —  максимальний розмір субсидії в Україні, який вже цього місяця готівкою отримають дев'ять родин із Зачепилівки.

Як пояснив "СК" директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, ці родини проживають в одному багатоквартирному будинку, тепло до якого подає централізована котельня.

— Жителі цього будинку не встигли перейти на індивідуальне опалення через те, що технічні умови самого будинку не дозволяють це зробити. Тому цього опалювального року, задля опалення цих дев'яти квартир, у селищі поки працює централізована котельня, яка має зависоку потужність, — розповів Юрій Шпарага.

Тому 1 Гкал для Зачепилівської котельні становить 4255 гривень, тоді коли в Харкові він коштує 1539 гривень.

— Але, за інформацією голови Зачепилівської ОТГ, технічні умови вже отримано, і об'єм газу буде збільшено для цього будинку, що дасть можливість установити індивідуальні прилади опалення, — додав Юрій Шпарага.

Читайте також: Субсидія «живими» грошима: питання та відповіді

Також директор Департаменту соцзахисту повідомив, що середній розмір субсидії на централізоване опалення в області складає 1080 гривень, для домогосподарств, які використовують скраплений газ та тверде паливо, — 2600 гривень.