Дітей з Чугуєва відправили на відпочинок в Італію

28.06.2022 15:47 Область Online
Фото: mind.ua Фото: mind.ua
Сьогодні, 28 червня, 36 школярів з Чугуєва Харківської області відправили на відпочинок у столицю Італії Рим.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила очільниця Чугуївської громади Галина Мінаєва.

– Сьогодні відправили до міста Рима 36 чугуївських школярів, чиї батьки з початку війни забезпечували життєдіяльність міста, працюючи на підприємствах та в організаціях критичної інфраструктури. Ці дітки увесь цей час були в громаді разом зі своїми татами і мамами і, на жаль, на власні очі бачили те, що не повинні бачити діти: сирени, вибухи, поранені знайомі та понівечені будинки. Отже, хочемо, щоб хоч ці наступні два тижні наша малеча відпочила від війни, побачивши одне з найчарівніших міст світу. Хочу від усього серця щиро подякувати за цю можливість муніципалітету міста Рима, який узяв на себе всі витрати на перебування чугуївських дітей в Італії, Червоному Хресту Італійської республіки, а також Асоціації міст України, – повідомила Галина Мінаєва.

Читайте також: Селище на Харківщині повністю залишилося без світла через ворожі обстріли

Цього місяця на відпочинок та психологічну реабілітація поїхали і діти з Роганської громади, які постраждали від російської агресії. Вони відправилися в Драгівську громаду Закарпатської області. Ця поїздка організована за сприяння Всеукраїнської асоціації громад 

– Драгівська громада забезпечує дітей з Роганської громади харчуванням, проживанням, культурною програмою, майстер-класами із соціального підприємництва, національних ремесел та приготування гуцульської їжі. Культурна програма буде включати в себе: походи в гори, купання в мінеральних джерелах, поїздки на озеро Синевир, у долину нарцисів, екскурсії по місту Мукачево та замку Паланок. З дітьми постійно працює психолог та медичний працівник. Маємо надію, що по поверненню побачені культурні цінності, традиції та мова буде запроваджуватись у Роганській громаді як основа відбудови території, – повідомили у Всеукраїнській асоціації громад.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: