Дитячий майданчик з камерами та WI-FI встановили в Зачепилівській громаді

12.12.2018 12:58 Область Online
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
12 грудня у Леб'язькому старостинському окрузі Зачепилівської ОТГ відкрили сучасний майданчик для дітей.

Дитячий майданчик з різними спортивно-ігровими елементами, гойдалками, гіркою тощо на шкільному дворі Леб'язької філії Зачепилівської ЗОШ I-III ст. Цей майданчик обладнаний системою відеоспостереження, вуличним освітленням та безкоштовною мережею WI-FI. Таке нововведення в громаді з'явилося завдяки обласному конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє".

За словами керівника цього міні-проекту, мами двох дітей Наталії Тимченко, реалізація цього міні-проекту була дуже важливою для їхнього села.

— У Леб'яжему дуже багато багатодітних і малозабезпечених сімей, які не можуть собі дозволити вивезти дітей кудись у райцентр, щоб вони там гралися і каталися на гойдалках. Цей новий майданчик став першим в селі для наших дітей, на якому вони можуть відпочити. Плюс завдяки камерaм і IT-технологіям мами можуть спостерігати дистанційно за дітьми, зайшовши в додаток через смартфон, і бути спокійними за їх безпеку, — розповіла Наталія Тимченко.

За словами глави міні-проекту, макет майданчика був обраний самими дітьми з п'яти запропонованих їм варіантів.

Читайте також: Перший в Україні ярмарок вакансій для студентів-медиків відкрився у Харкові. Фото

Новостворений майданчик відкрив голова Харківської облради Сергій Чернов, який сьогодні, 12 грудня, відвідав Зачепилівський район з робочим візитом. Голова облради привітав ініціативну групу з їх перемогою і вручив їм відповідний сертифікат.