Довгоочікуване потепління: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

14.02.2022 18:00 Область Online
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
На території Харківської області довгоочікуване потепління, ожеледиця та майже без опадів.

Про зміни у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Потепління, відсутність опадів та малохмарність — це погода на цей тиждень у Харківській області. Так, на 15 лютого синоптики передбачають малохмарну погоду без опадів та ожеледицю, а також навіть тумани. Крім того, очікується південно-східний вітер із швидкістю 3—8 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах від 6° до 11° морозу. Вдень триматиметься температура на позначці від 2° до 7° тепла. 

16 лютого варто очікувати мінливу хмарність з проясненнями та без опадів. Очікується південний вітер зі швидкістю 5—10 м/с, а температура вночі сягатиме позначки 6—11° морозу. Температура вдень триматиметься від 0° до 5° тепла.

Читайте також: Потепління та мокрий сніг: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

17 та 18 лютого синоптики передбачають мінливу хмарність та помірні опади. 17 лютого вітер південний зі швидкістю 7—12 метрів за секунду. Впродовж ночі температура повітря триматиметься від 3° морозу до 2° тепла, а вдень варто очікувати від 2° до 7° тепла. 18 лютого на дорогах з'явиться ожеледиця, а пориви вітру коливатимуться в межах 15—20 метрів за секунду.

— Довгоочікуване потепління з ожеледицею та з невеликими опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Зміна погоди пов'язана з дією циклону, — розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Валентина Муратова.