Потепління та мокрий сніг: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

07.02.2022 18:00 Область Online
Фото: glavcom.ua Фото: glavcom.ua
На території Харківської області очікується потепління, тумани та мокрий сніг з дощем.

Про зміни у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарна погода, місцями тумани та потепління — це погода на найближчі вихідні в Харківській області. Так, на 8 лютого синоптики передбачають хмарну погоду та ожеледицю, а також навіть тумани. Крім того, очікується південний вітер із швидкістю 7—12 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах від 2° морозу до 3° тепла. Вдень триматиметься температура на позначці від 1° морозу до 4° тепла. 

9 лютого варто очікувати хмарність з проясненнями та невеликі опади. Очікується північно-західний вітер зі швидкістю 7 — 12 м/с, а температура вночі сягатиме позначки 0 — 5° морозу. Температура вдень триматиметься від 3° морозу до 2° тепла.

Читайте також: Мокрий сніг та ожеледиця: синоптики розповіли про зміни погоди на Харківщині

10 та 11 лютого синоптики передбачають прояснення та невеликий мокрий сніг. 10 лютого вітер західний зі швидкістю 5—10 метрів за секунду. Впродовж ночі температура повітря триматиметься від 0° до 5° морозу, а вдень варто очікувати від 1° морозу до 4° тепла. 11 лютого на дорогах з'явиться ожеледиця, а температура вночі коливатиметься від 4° морозу до 1° тепла.

— Невелике потепління з ожеледицею та з невеликими опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Зміна погоди пов'язана з дією циклону, який принесе Харківщині потепління та мінливі опади, — розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Валентина Муратова.

Автор: Микита Гузенко